vrijdag 9 november 2007

Idioot!

De buurt waarin wij wonen heet een 'residentiële buurt'. Dat wil zeggen dat hier veel mensen wonen. Waaronder oudere mensen, maar ook heel veel mensen met jonge kinderen. En mensen met oudere kinderen. Die oudere kinderen mogen hier vanaf 16 jaar met de auto rijden. En St.-Ives staat bekend als een welstellende gemeente. Dus, sommige van die 16-jarigen hebben hier een eigen auto. Met de hulp van mama of papa of ze gaan er gewoon voor werken na de schooluren en in het weekend. Allemaal schoon en niets aan de hand.

Tot die 16-jarigen 18 zijn en hun volledig rijbewijs hebben (hier gaat het in stapjes). Dan beginnen ze hun auto 'uit te bouwen': het begint bij spoilers langs alle kanten, dan komt er een schapevelleke rond hun stuur en als klap op de vuurpijl wordt de uitlaatpijp vervangen. Door een andere uitlaatpijp, met een doorsnede van ongeveer 30 cm. Voor de kenners moet ik geen uitleg geven, voor de niet-kenners: hoe groter de doorsnede, hoe meer lawaai!!!

Soms is het zo luid, dat we er echt van schrikken. Allemaal best, als ze nu toch maar in de bush zouden gaan lawaai maken. Maar nee, ze rijden graag in St Ives. Hier zijn de straten breed, lang en ze kunnen hier lekker scheuren. En, hier wonen veel kleine kindertjes. Die leren dat de straten hier onveilig zijn. En die liggen vroeg in bed. Dus kunnen ze die allemaal leuk weer wakker maken. Vooral vrijdag- en zaterdagavond zijn topmomenten! Er zijn een paar exemplaren die je echt op honderden meters afstand hoort aankomen en je kan ook volgen waar ze naartoe rijden. De combinatie 'grote uitlaatpijp en muziekinstallatie, waarvan de bas op maximum staat' is nog erger en drijft ons hier soms tot lelijke uitspraken, geloof me!
Ik heb me al suf gedacht over het waarom, en ook over een manier om het te stoppen. Ik moet eens naar de politie bellen, maar die mannen zijn nooit ook maar ergens te bespeuren, dus daar heb ik weinig hoop op, of ik leg mezelf eens op de weg, met een fluo jasje aan, maar dat lijkt me dan weer iets te riskant. Of ik zoek een dikke boomstam, maar dan vliegt de verkeerde de gevangenis in... Een petitie dan maar?

En al 6 maanden wonen wij in St.-Ives, op een residentieel kruispunt. En als er weer eens een ...euh... gek voorbij komt, roepen wij met 5 in koor:
IDIOOT!!!
Jammer dat hij het nooit hoort...

5 opmerkingen:

  1. Nochtans met zijn allen doe je je oortjes toch dicht niet;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk is dat veel te jong 16 jaar end an auto rijden.Ze zien soms ook het gevaar nog niet.In NL mag dat niet end at is amar goed ook, want e rgeberuen best wat ongelukken met jongere die in een auto mogen rijden.End an is het gedaan met de stilte als ze dan gaan rijden, want ze scheuren echt wel, in NL.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons noemen ze dat natuurlijk een Johnny. Nooit geweten dat ze daar Down Under ook last van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij ons noemen ze dat natuurlijk een Johnny. Nooit geweten dat ze daar Down Under ook last van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien kan het volgende artikel een troost zijn?
    http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22740591-5007132,00.html

    Groetjes,
    Nele (een trouwe lezer uit Toowoomba, QLD)

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne