donderdag 15 november 2007

Scouts (2)

Donderdag vandaag. Scouts voor Senne en Luna. Van half zeven tot half acht. Ook zij zijn helemaal gebeten door het scoutsvirus, Senne vraagt wel om de twee dagen of het VANDAAG scouts is. 't zal in de genen zitten... En het is weer niet helemaal wat wij ervan verwacht hadden, maar goed, het is een begin.
De leider is een man van rond de 65, en het is een echte, in vol ornaat en uitermate geschikt om wandelingen mee te doen en natuurverhalen te vertellen. De andere leidster is Cathy, een dame van ongeveer 45. Ze heeft een full-time job als wetenschapper en een (samengesteld) gezin met 6 kinderen. En toch bereiden deze mensen elke week een vergadering voor 15 pagadders. Soms met de hulp van wat ouders, omdat Cathy ook moet reizen voor haar job en ze niemand extra vinden om leider te worden...
Vermits Cathy in de branche zit, wordt er al eens geknutseld. Maar er worden ook spelletjes gespeeld of er wordt gekookt. En dat allemaal op een uurtje. En na dat uurtje is er uitgebreid tijd voor de rituelen van vlag-groeten, gebed en scoutsbelofte opzeggen. Ze oefenen hier thuis al eens met hun groet: 'Long way up (drie vingers naar het voorhoofd), short way down' (vingers naar beneden). Grappig.
Enkele weken geleden is een filmploeg zelfs komen filmen. Volgend jaar ergens op de buis, ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne